torsdag 21 oktober 2010

Mumsigt till Helgen...

Hej!
Dagarna går i rasande fart och snart är det helg igen. Då tycker jag att man ska skämma bort sig lite extra. Gärna i form av något gott att stoppa i munnen.
Är ni som jag, löjligt förtjust i sötsaker, rekomenderar jag er att vrida på ugnen på en gång och ta fram följande ingredienser:
200 g Smör
4 st Ägg
5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 krm Salt
1 dl Kakao
3 dl Vetemjöl
200 g Kokosflingor
1 dl Ljus sirap
2 dl Strösocker
1,5 dl Grädde
75 g Smör
Den goda kokostoscakakan är långt ifrån nyttig, men den är sååå god och det är svårt att bara ta en bit kan jag lova.
Min syster bjöd mig på den för ett tag sedan och det är svårt att glömma hur enormt god den var. Jag planerar att baka den nu i helgen och tänkte därför passa på att dela med mig av detta smarriga recept.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C
Smält smöret och klä en långpanna eller ugnsform (ca 25 x 35 cm) med bakplåtspapper
Vispa ägg och socker, gärna med elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200 C i 15 minuter.
Gör under tiden kokostoscaglasyren i en katrull:
Häll kokosflingor, sirap,socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med vass kniv.
Ät och Njut!

Men än så länge är det bara Torsdag och jag ska kila bak på lagret med färgburken så att ni får se något nytt här på bloggen i morgon!

Ha en riktigt skön Torsdag och njut av solen som skiner!

Stor Kram, Karin

1 kommentar:

  1. Den här kakan är såååååå gooood. Jag brukar baka den till jul så snart är det dax att sno ihop den. Ja det är sant, dagarna går alldeles för fort. I morgon är det bara 5 veckor kvar till advent och 9 veckor kvar till jul och sen vänder det igen och det blir ljusare och ljusare :-)
    //Cathrine

    SvaraRadera