onsdag 19 oktober 2011

Projekt: Kakel

När man ska köpa ett hus eller en lägenhet har jag lärt mig att det är viktigt att man tittar på den i olika ljus innan man bestämmer sig. När jag köpte min bostadsrätt för lite drygt 2 år sedan tyckte jag att kaklet i köket var grått. Men redan vid inflyttningen såg jag att färgen mer var åt det ljusblå hållet. Detta har jag under två års tid försökt att tona ner med hjälp av andra färger. Men nu har jag bestämt mig för att ta itu med denna ljusblå färg.


Som den målare jag är, har jag bestämt mig för att måla om kaklet. Jag har googlat på det och det verkar inte vara några problem att måla om kakel. Är det någon av er som gjort det får ni mer än gärna dela med er av era erfarenheter.Nu idag har jag först väldigt noga tvättat kaklet och fogarna med hjälp av målartvätt, detta för att få bort fettfläckar. Därefter gick jag över kaklet igen med Ättika för att ta bort ev. kalkfläckar.

Slutligen tvättade jag bort dessa lager med vanligt vatten.  I morgon bär det av till färgaffären för att kolla efter bra grundfärg och kakelfärg.

Givetvis får ni följa mig under projektets gång!

Nu ska jag sätta mig och pilla lite med photoshop. Önskar er en mysig kväll!

Kram och kram

3 kommentarer:

 1. Hej, Jag har målat kakel med en våtrumsfärg, allt blir ju vitt då även fogarna. Men de vet i färghandeln, så fråga där. Lycka till kram Mimmi

  SvaraRadera
 2. Du är så himla duktig, och nya layouten blev jättebra. Ville bara säga det. Som mig själv denna gång.
  Väl mött!

  Haokon

  SvaraRadera
 3. Vore jag dig ER lägg ner , jag har ett helvete att få bort mitt nu , det blir gult efter ngra år ! Tänk innan ! En som vet ;(

  SvaraRadera