lördag 20 augusti 2011

Dörrarna har stängts till gamla Saga-biografen

Idag var sista dagen i butiken på Storgatan, lite vemodigt faktiskt. Även om jag har ställt mig in på att flytta så känner jag ändå att jag kommer sakna lokalen. Det har hänt så mycket innanför dessa väggar. All historia före min tid och all historia under min tid. 2 år och 3 månader har jag spenderat här. Något som gladde mig enormt mycket var när min hyresvärd Christer gav mig en avflyttningspresent som jag önskat mig sååå mycket. De gamla dörrarnasom leder in till biosalongen. De ska en dag sitta i mitt hus, in till mitt hemmabiorum. Tänk vilken nostalgi...

Idag tänkte jag visa er lite bilder hur det såg ut när jag startade butiken.

Egentligen var det tänkt att jag skulle hyra lokalen brevid vinylshopen (min granne), en ganska liten lokal som så här i efterhand inte alls hade passat min verksamhet. Det var av en slump som jag frågade Christer om jag kunde få hyra foajén till gamla Sagabiografen, och visst gick det att ordna. Redan den 4 april 2009 fick jag nyckeln i min hand och det var dags att sätta igång med min dröm som egen företagare.


 Så här såg lokalen ut när jag kom. Dessa bilder är tagna den 4 april, första gången jag kom dit med egen nyckel. En härlig känsla...

När lokalen var fixad var det bara att sätta igång att handla möbler, jag for på auktioner som en galning och ropade och ropade. Det gick snabbt att fylla upp lokalen.


Sen var det bara att hoppa i målarkläderna och sätta igång...

 Det var riktigt tunga dagar innan öppnandet, när allt skulle målas 3 vändor. Då började jag fundera på vad jag gett min in på.

 Men sen blev det äntligen dags för öppnandet, åh vad nervöst det var. Den här bilden är tagen den 1 maj, dagen därpå slog dörrarna upp för första gången.

 Man hade ju ingen aning om det skulle komma några kunder eller inte...

Men visst kom det kunder...mer än jag räknat med och jag minns så väl vad nöjd jag var när jag gick hem från jobbet den dagen. Jag tänkte att det här vill jag jämt jobba med.
  Och samma sak tänker jag idag, när jag fortfarande åker på auktioner, slipar och målar och får träffa massa underbara kunder som förgyller mina dagar. Ja ingen är lyckligare än mig över sitt jobb.
Men nu är som sagt den här tiden på Storgatan över och på Lördag öppnar jag upp på Tre Krokars gata 7. Det blir mer internetbaserat, med en webshop för er som bor lite längre bort. Men varje lördag mellan 11-14 är ni varmt välkomna till butiken. Jag hoppas och tror att det nya läget inte ska förminska min kundkrets.

1939 öppnade Saga biografen på Storgatan 39, 2009 öppnade Vita Novum på samma adress. Idag stängdes dörrarna in till biografen för allra sista gången...


Trevlig Lördagskväll!

2 kommentarer:

 1. Hej Karin!
  Önskar Dig lycka till med Din nya butik...vi ses.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Hej Karin!
  Jag vill också önska dig Lycka Till med Nya Butiken!
  Jag kommer att hitta till Tre Krokar också.
  /Cia

  SvaraRadera