fredag 18 september 2009

Smarrigt Pajrecept...

På Helgen kan det vara gott med lite efterrätt, och vad passar bättre än en äppelkaka så här på hösten? Detta recept tar inte många minuter att göra & blir mycket uppskattat!

Smarrig Äppelpaj

Ingredienser
6 äpplen (ca 800 g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
2. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
3. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.

Ät & Njut.....

Ha en skön helg! Jag återkommer i morgon med mer nymålade möbler...

Kram på er!

2 kommentarer:

  1. Hej bruden
    Nu var det ett tag sen vi sågs.
    Men kanske på söndag på vanliga stället eller????
    Kram
    Krusidullan

    SvaraRadera