På Helgen kan det vara gott med lite efterrätt, och vad passar bättre än en äppelkaka så här på hösten? Detta recept tar inte många minuter att göra & blir mycket uppskattat!
Smarrig Äppelpaj
Ingredienser
6 äpplen (ca 800 g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
2. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
3. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.
Ät & Njut.....
Ha en skön helg! Jag återkommer i morgon med mer nymålade möbler...
Kram på er!
Smarrig Äppelpaj
Ingredienser
6 äpplen (ca 800 g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
2. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
3. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.
Ät & Njut.....
Ha en skön helg! Jag återkommer i morgon med mer nymålade möbler...
Kram på er!
Hej bruden
SvaraRaderaNu var det ett tag sen vi sågs.
Men kanske på söndag på vanliga stället eller????
Kram
Krusidullan
Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på nån dag här.
SvaraRaderaFin blogg du har förresten, Kram!
Blogg bakning recept bakrecept cream cheese cake cupcakes choklad bröd